DODIKOV MEGAFON MIROSLAV VUJIČIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO AMBASADORU SAD-a U BiH MURPHYJU: "Dobronamjernost Amerike Srbi su osjetili na svojoj koži 90-tih aviobombama"

Kakva je dobronamjerna politika SAD koja pokušava da se sprovodi kroz njihovu Ambasadu u Sarajevu, istakao je Vujičić, srpski narod vrlo dobro zna.

  • Politika

  • 01. Dec. 2023  

  • 1

Zastupnik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Miroslav Vujičić izjavio je Srni da su Srbi 90-tih godina na svojoj koži osjetili "dobronamjernu politiku Sjedinjenih Država" koja je svoju demokratiju sprovodila bombama iz aviona.

Vujičić je istakao da saopćenje Ambasade SAD u BiH u kojem je navedeno “da će destabilizirajuće djelovanje predsjednika RS Milorada Dodika imati negativne posljedice ne samo za njega, već i za sve građane ove zemlje gdje god da žive”, predstavlja prijetnju Dodiku, RS, ali i cijeloj BiH.

On je naveo da je sve što radi Dodik odgovor na ugrožavanja pozicije RS i njene imovine.

"To je reakcija na politiku koja dolazi dijelom iz Sarajeva, dijelom iz međunarodne zajednice koja je više puta pokazala da je zlonamjerna prema Srbima, RS i njenom predsjedniku", rekao je Vujičić.

Kakva je dobronamjerna politika SAD koja pokušava da se sprovodi kroz njihovu Ambasadu u Sarajevu, istakao je Vujičić, srpski narod vrlo dobro zna.

"Osjetili smo je na svojoj koži 90-ih godina, kada su svoju demokratiju sprovodili bombama iz aviona po nama u RS", istakao je Vujičić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...