IZRAELCI PROTESTUJU ISPRED NETANYAHUOVE KUĆE: Pozivaju premijera da podnese ostavku

Izrael je pokrenuo nemilosrdne vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra.

  • Svijet

  • 02. Dec. 2023  

  • 0

Izraelski demonstranti u gradu Caesarea pozivaju premijera da podnese ostavku.

Hiljade ljudi se okupljalo u Jerusalemu, Tel Avivu i Caesareai tokom proteklih nekoliko sedmica kako bi protestovali protiv Netanyahuovog postupanja u slučaju zarobljenika u Gazi, optužujući premijera da donosi loše odluke.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra. Od tada je u izraelskim napadima na Pojas Gaze ubijeno 15.207 osoba, među kojima je 70 posto djece i žena, a ranjeno je više od 40.650 osoba.

Zvanični broj poginulih u Izraelu iznosi 1.200.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...