MANDIĆ O POČETKU POPISA: "Dogovor vrijedilo čekati tri godine, neka se svako slobodno izjasni"

"Mi danas imamo sve relevantne snage koje stoji iza ovog popisa, čestitam Vladi, čestitam opoziciji..."

  • Regija

  • 02. Dec. 2023  

  • 0

Sutra u 8. sati više od 3.000 popisivača krenuće da radi važan posao - kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić u Dnevniku Televizije Crne Gore povodom predstojećeg popisa.

Ocijenio je da je ono što je važno to što su uspjeli da postignu dogovor koji je, prema njegovim riječima, vrijedilo čekati tri godine. 

"Mi danas imamo sve relevantne snage koje stoji iza ovog popisa, čestitam Vladi, čestitam opoziciji koja je imala dobre prijedloge, čestitam savjetima manje brojnih naroda i Skupštini. Mi smo kroz izmjene zakona jednoglasno to sve usvojili u parlamentu, pokazali snagu koja je dragocjena u Crnoj Gori - da niko sa strane nije arbitirao, nego da smo  prihvatili sve što je opozicija tražila",  naveo je Mandić.

Istakao je i da Monstat zaslužuje sve pohvale koje mu je uputio Eurostat.

Misli, kako je naveo, da se pred nama rađa jedna nova Crna Gora.

"Svaki građanin ne smije dozvoliti da bilo ko na njega vrši pritisak, neka se svako slobodno izjasni", poručio je Mandić.

Dodaje da će građani saopšititi podatke koji će biti tajna za sve osim za njih, prenosi Pobjeda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...