"NIKAD NISAM PROSIO": Nenad Fuštar preživljava sakupljajući karton, vijećnik Dučić ga posjetio (VIDEO)

"Da mi je neko prije 15 godina rekao da ovo radim, rekao bih mu da je lud", rekao je Fuštar

  • Društvo

  • 02. Dec. 2023  

  • 0

Arslan Dučić, vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo posjetio je Nenada Fuštara koji živi u naselju Grbavica u nehumanim uslovima već skoro deset godina.

Fuštar, podsjećamo, skuplja stari papir i prodaje kako bi preživio jer dobiva samo socijalnu pomoć u iznosu od 120 KM.

"Da mi je neko prije 15 godina rekao da ovo radim, rekao bih mu da je lud. Ne bih se sad mijenjao ne znam šta da mi daju. Volim slobodu i niko me ne zeza. Karton skupljam da preživim. Snalazim se svakako. Radim svaki dan. Pretežno radim i po noći i preko dana", govorio je Nenad.

Dučić je zahvalio Srećku Stipoviću bez čijeg snimka, kako je kazao, ne bi saznao za ovog čovjeka u potrebi.

"Kupatilo nisam mogao dvije godine koristiti pa sam ga sredio. Evo prozori su katastrofa. Bili su podovi, ali je počelo propadati, nisam mogao gledati, pa sam podigao. Ljudi sami daju, idem skupljam karton, nikad nisam došao u situaciju da sam prosio. Podovi su najveći problem i prozori", kazao je Fuštar u razgovoru s Dučićem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...