ČOVIĆEV BOŽIĆNI PRIJEM SKUPLJI NEGO PROŠLE GODINE: Za hranu, piće, svirače, dekoraciju i ostalo izdvaja se "skromnih" 30.000 KM

Odluka Vijeća ministara BiH donesena je na prijedlog predsjedavajuće Vijeća ministara Borjane Krišto (HDZ).

  • Mini market

  • 04. Dec. 2023  04. Dec. 2023

  • 0

Iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine ove će godine za božićni prijem, kojeg organizira zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović i lider HDZ-a, biti izdvojeno nešto više novca nego proteklih godina, piše Faktor.

Prema odluci Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, za božni prijem odobreno je 30.000 KM, za razliku od prošlogodišnjih 25.000 KM.

Odluka Vijeća ministara BiH donesena je na prijedlog predsjedavajuće Vijeća ministara Borjane Krišto (HDZ).

Prijem će biti održan 14. decembra u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a ovih 30.000 KM je namijenjeno za hranu i piće, orkestar i bend, dekoraciju, tehniku, štapmanje pozivnica i za voditelje programa.

Organizaciju prijema odobrava služba Parlamenta BiH. Prema propisanim pravilima, odluku o odobravanju i korištenju Velike sale na prvom spratu, Bijele sale na drugom spratu, Plave na četvtom spratu donosi Kolegij Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH. Odluku o odobravanju i korištenju ostalih sala i holova u zgradi Parlamentarne skupštine BiH donosi sekretar Zajedničke službe Sekretarija PSBiH.

Čović je 2021. godine ovaj prijem organizirao u Mostaru, u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače. Za prijem povodom Božića 2020. godine bilo je odobreno 20.000 KM, ali nije održan zbog pandemije koronavirusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...