"SB" NA LICU MJESTA: Počeo sastanak u Centrali SDA, na stolu su "vruće" teme... (FOTO)

Lideri stranke razgovaraju sa predstavnicima SDA iz USK, gdje je došlo do pregovora između stranaka Trojke (+ POMAK) i SDA na formiranju nove većine koja bi iz vlasti izbacila NES

  • Politika

  • 04. Dec. 2023  04. Dec. 2023

  • 4

U Centrali SDA u Sarajevu u toku je sastanak predstavnika ove stranke, a na stolu su brojne "vruće" teme...

Lideri stranke razgovaraju sa predstavnicima SDA iz USK, gdje je došlo do pregovora između stranaka Trojke (+ POMAK) i SDA na formiranju nove većine koja bi iz vlasti izbacila NES.

To je izazvalo paniku unutar NES-a, ali navodno i kod Bakira Izetbegovića koji strateški pokušava zadržati ovu stranku uz SDA jer mu trebaju kao privjesak i dokaz koalicionog kapaciteta stranke.

Do trzavica unutar vlasti u USK došlo je kada su iz SDA zatražili faktički rekonstrukciju vlasti u kojoj bi oni dobili više pozicija. To se nije svidjelo NES-u.

Unutar Skupštine USK, Trojka i POMAK, tzv. Blok 4, imaju devet zastupnika i najjača su grupacija.

Naša stranka, koja ima jednog zastupnika, protivi se koaliciji sa SDA, no postoje naznake da bi dva ili tri zastupnika NES-a mogla promijeniti dres.

Isto tako, ukoliko Izetbegović uspije ugasiti ovaj požar, postavlja se pitanje da li će to pratiti svi SDA-ovci u Skupštini USK koji nisu zadovoljni koalicijom s NES-om.

(SB/Raport)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...