ŠOK IZ BIJELE KUĆE: Ponestaje novca za pomoć Ukrajini u ratu s Rusijom

U oktobru je Bidenova administracija podnijela zahtjev Kongresu od 106 milijardi dolara za finansiranje planova za bezbjednost granica Ukrajine, Izraela i SAD-a.

  • Svijet

  • 04. Dec. 2023  

  • 0

Bijela kuća je upozorila da Sjedinjenim Američkim Državama ponestaje vremena i novca da pomognu Ukrajini u ratu s Rusijom. Direktorica budžeta Bijele kuće Shalanda Young napisala je ovo u pismu predsjedniku Predstavničkog doma Mikeu Johnsonu i drugim čelnicima Kongresa u ponedjeljak, prenosi Reuters.

“Želim da budem jasna: bez akcije Kongresa, do kraja godine će nam ponestati resursa za nabavku više oružja i opreme za Ukrajinu i nabavku opreme iz američkih vojnih zaliha. Ne postoji magični lonac finansijskih sredstava koji je dostupan za odgovor na u ovom trenutku. Ostali smo bez novca – i skoro nam je ponestalo vremena”, napisala je ona.

U oktobru je Bidenova administracija podnijela zahtjev Kongresu od 106 milijardi dolara za finansiranje planova za bezbjednost granica Ukrajine, Izraela i SAD-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...