NIHAD UK PRED ODLAZAK U BRUXELLES: "EU integracije nemaju alternativu svima nama iz kojeg god naroda dolazili"

"Sutra imamo jedinstvenu priliku da iskažemo naše opredjeljenje..."

  • Politika

  • 04. Dec. 2023  

  • 1

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk je pred odlazak na Drugi politički forum, koji će u Bruxellesu biti održan 5. decembra na visokom nivou između Evropske unije i Bosne i Hercegovine, izrazio očekivanje da će učesnici iz BiH biti usaglašeni.

"Očekujem da barem ovaj put svi učesnici sa bh strane budu usaglašeni, pokažemo na licu mjesta koliko nam je bitno pristupanje Evropskoj uniji", kazao je Uk Feni.

Kazao je također kako se često to svede na deklarativne istupe.

"Sutra imamo jedinstvenu priliku da iskažemo naše opredjeljenje i budemo dovoljno uvjerljivi pred zvaničnicima Evropske unije kako bi onda oni ostali bez argumenata zašto da nam ne pruže šansu za ubrzani pristup", pojasnio je Uk.

EU integracije, naglasio je, nemaju alternativu svima nama iz kojeg god naroda dolazili i trenutnu geopolitičku situaciju moramo iskorisiti na najbolji način.

Drugi politički forum na visokom nivou između EU i BiH bit će održan po dogovoru komesara EU za susjedstvo i proširenje Olivera Varhelyija i predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto.

Osim predsjedavajuće Krišto, Drugom političkom forumu će prisustvovati i članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) i predstavnici klubova oba doma PSBiH, politički lideri, premijeri entiteta, premijeri deset kantona u Federaciji BiH i gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...