AKCIJA "JAGUAR": FUP uhapsio muškarca iz Hadžića; iznuđivao novac Mostarcu pa mu bacio bombu na kuću

Akcija se provodi vezano za dokumentovanje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "Izazivanje opće opasnosti", "Teška tjelesna ozljeda", "Iznuda", a sve u vezi sa "Udruživanjem radi činjenja krivičnih djela".

  • Hronika

  • 05. Dec. 2023  05. Dec. 2023

  • 0

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, proveli operativnu akciju kodnog naziva "Jaguar".

Akcija se provodi vezano za dokumentovanje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "Izazivanje opće opasnosti", "Teška tjelesna ozljeda", "Iznuda", a sve u vezi sa "Udruživanjem radi činjenja krivičnih djela".

"U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, slobode je lišen DŽ.O. (1992.) iz Hadžića, te je izvršen pretres pokretne i nepokretne imovine koju navedeno lice koristi, kojom prilikom je pronađen mobitel, sim kartice i odjeća u kojoj su izvršena krivična djela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela", saopćeno je iz FUP-a.

Dodali su da se on sumnjiči da je kao dio grupe, određeni vremenski period vršilo pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudio novac.

"U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanijete teže tjelesne ozljede. Navedeno lice će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", dodaje se u saopćenju.

Tokom provođenja aktivnosti na navedenom predmetu, podršku Federalnoj upravi policije su pružili Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...