ŽELJKA CVIJANOVIĆ SA KINESKIM AMBASADOROM: Dodatno unaprijediti saradnju u oblastima od obostranog interesa

Cvijanović je zahvalila NR Kini i njenom rukovodstvu na principijelnom i realnom odnosu prema BiH i poštovanju međunarodnog prava.

  • Vijesti

  • 05. Dec. 2023  

  • 0

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović bila je gošća na radnom ručku koji je danas u rezidenciji Ambasade Narodne Republike Kine upriličio ambasador NR Kine u BiH Ji Ping.

Tokom radnog ručka, Cvijanović je imala priliku da s visokim zvaničnicima Ambasade razgovara o pitanjima od značaja za dvije zemlje, sa fokusom na mogućnosti dodatnog unaprjeđenja saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Upoznala je ambasadora Ji Pinga sa stavovima Republike Srpske u pogledu aktuelnih političkih prilika u BiH i regiji, te naglasila važnost očuvanja mira i stabilnosti, istaknuvši da je za prevazilaženje političkih izazova u BiH neophodno poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i Daytonskog mirovnog sporazuma i unutrašnji dijaloga predstavnika svih konstitutivnih naroda.

Cvijanović je zahvalila NR Kini i njenom rukovodstvu na principijelnom i realnom odnosu prema BiH i poštovanju međunarodnog prava, posebno u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija o pitanju visokog predstavnika, kao i podršci koju Kina pruža Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini u različitim oblastima, uključujući privrednu saradnju, investicije i kulturnu razmjenu. 

Sagovornici su zajednički ocijenili da je dosadašnja saradnja rezultirala realizacijom projekata od značaja za obje zemlje, te izrazili očekivanje da će ona kontinuirano jačati na dobrobit svih građana - saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...