ON NJIMA FUNKCIJE I PRIVILEGIJE, ONI NJEMU PODRŠKU: Dodikovi "dužnici" došli ispred Suda BiH (FOTO)

Ispred Suda BiH već su se okupili gradonačelnici, načelnici, direktori javnih preduzeća, ministri, poslanici, i predstavnici brojnih boračkih i drugih organizacija.

  • Vijesti

  • 06. Dec. 2023  06. Dec. 2023

  • 7

Na Sudu Bosne i Hercegovine danas se nastavlja suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika RS Milošu Lukiću zbog "neizvršavanja odluka visokog predstavnika", prenosi N1.

Ispred Suda BiH već su se okupili gradonačelnici, načelnici, direktori javnih preduzeća, ministri, poslanici, i predstavnici brojnih boračkih i drugih organizacija. Kako su rekli, došli su da daju podršku Dodiku, te smatraju da je proces usmjeren protiv RS. Svi oni prisustvovat će i glavnom pretresu.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine u oktobru je konstatovao da su se izjasnili da nisu krivi jer su obojica na ročištu rekla da ne razumiju optužnicu za krivično djelo neizvršavanje odluka visokog predstavnika.

Kako se navodi u optužnici, Dodik i Lukić su od 1. do 9. jula ove godine u Banjoj Luci, svjesno i znajući da je visoki predstavnik Christian Schmidt donio odluku kojom se sprečava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, poduzimali službene radnje u cilju nastavka zakonodavnog postupka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...