NEVOLJE NA SNIJEGU OD SADA SU PROŠLOST: Pogledajte kako se „lanci“ za minutu stavljaju na vozilo…

Osim toga, istoimeni proizvođač uvjerava da se ovi ‘lanci’ mogu prilagoditi praktički svakom modelu automobila dostupnom na tržištu.

  • Auto

  • 07. Dec. 2023  

  • 0

Nevolja u obliku obilnih snježnih padavina može biti pravo mučenje za mnoge vozače kada treba stavljati lance za snijeg. Spikes-Spider su novi ‘lanci’ za snijeg koji imaju mnoge prednosti u odnosu na klasični proizvod. Riječ lanci smo stavili u znake navodnika je su ovo samo uvjetno lanci. 

Proizveden u Švicarskoj, proizvod se nudi u pet verzija koji će zadovoljiti sve potrebe potencijalnog kupca. Na taj način vozač će moći birati između modela Compact, Easy Sport, Sport, Easy Alpine Pro i Alpine Pro, ovisno o debljini snijega po kojem se obično vozi i vrsti terena na kojem se vozi. Prvi korak za ugradnju ovog sustava u automobil mora biti učinjen čak i prije polaska: na dva prednja kotača mora se postaviti čelična glavčina, a potom i cijela konstrukcija.

Osim kratkog vremena postavljanja, ovaj uređaj navodno ima i više prednosti u odnosu na ostale lance za snijeg, poput boljeg prijanjanja, minimalnog trošenja ili intervencija na sistem upravljanja, ovjesa ili kočenja automobila. Osim toga, istoimeni proizvođač uvjerava da se ovi ‘lanci’ mogu prilagoditi praktički svakom modelu automobila dostupnom na tržištu.

Cijene ovih uređaja, ovisno o verziji koju kupujete, kreću se od 236 eura do 538 eura ako ga želite kupiti za vozilo s velikim točkovima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...