BIVŠI KARADŽIĆEV MINISTAR ŠIRI PANIKU: „Planovi Bošnjaka su da se napadne srpski narod i da se zauzmu određeni prostori…“

Komentirao je i izjave ministra odbrane BiH Zukana Heleza, koji je rekao kako ima informacije da u RS-u postoje paravojni kampovi.

  • Politika

  • 07. Dec. 2023  07. Dec. 2023

  • 11

Bivši Karadžićev ratni ministar policije Tomislav Kovač, za režimsku ATV govoro je o navodnim „opasnim namjerama bošnjačkih političara“.

Kako kaže, njihovi planovi su da se napadne srpski narod i zauzme određena teritorija.

"Planovi Bošnjaka su da se napadne srpski narod i da se zauzmu određeni prostori. Glavno je put AVNOJ-a, što je najteže i braniti, to je kratak prostor, a drugi je put između Jahorine i Foče, tu ide lako prebacivanje tehnike iz pravca Igmana. Tamo su sve podzemni tuneli, odnosno magacini", navodi Kovač.

Komentirao je i izjave ministra odbrane BiH Zukana Heleza, koji je rekao kako ima informacije da u RS-u postoje paravojni kampovi.

"Ko je Helez pa da se bavi prikupljanjem informacija? Ko si ti? To je protiv zakona, to je krivično djelo. Ti kako ministar, možeš da imaš službe koje se bave sa tim. a to su vojne službe, diplomatske i slično, ili od trećih zemalja, a to se dobija kroz zvaničan protokol i da kažeš tom protokolu da se to iznese, drugačije nije moguće. Prvo, to su dezinformacije. On kada izađe i kaže 'mi imamo informacije', odmah ga treba krivično goniti", kazao je Kovač.

Komentirao je i sudski proces koji se vodi protiv Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

"Imovina je zadnja crta kod srpskog naroda. Ono što smo krvavo dobili Dejtonom, to ne možemo dati. Njima je Dodik problem, jer im jasno kaže da, ako pređu tu crtu, Srpske nema u BiH, ne dejtonske BiH. Jer ako nam uzmu teritoriju, koja je svrha postojanja?", rekao je Kovač.

Podsjetimo, ratni ministar policije Republike Srpske Tomislav Kovač, optužen je za genocid i trenutno je nedostupan organima BiH.

(SB)

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...