INCIDENT POD ISTRAGOM: Izraelski helikopter promašio metu i greškom ubio svog vojnika

Prema informacijama izraelskih medija, izraelske kopnene snage zatražile su zračnu podršku nakon "identifikacije grupe Hamasovih boraca u blizini".

  • Svijet

  • 08. Dec. 2023  

  • 0

Izraelski helikopter greškom je gađao zgradu u kojoj su bile stacionirane izraelske trupe, što je rezultiralo smrću jednog njihovog vojnika, objavili su izraelski mediji.

Prema informacijama izraelskih medija, izraelske kopnene snage zatražile su zračnu podršku nakon "identifikacije grupe Hamasovih boraca u blizini".

Međutim, borbeni helikopter tipa "Apache", odgovarajući na zahtjev, greškom je gađao pogrešnu zgradu zbog krivo navođene vatre.

IDF je saopćio da je "incident pod istragom"

U istom kontekstu, izvještaj objavljen na izraelskoj web stranici Haaretz 21. novembra raspravljalo je o nekoliko incidenata "prijateljske vatre" među izraelskim snagama koje su rezultirale gubicima tokom tokom kopnene ofanzive na Pojas Gaze, prenose Vijesti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...