ŠLAG NA MAGODI: Nakon njegovog hapšenja, Emira Nuhanovića se odrekla SDA, ali ga je Vlada Kantona imenovala u Upravni odbor Narodnog pozorišta!

Nije poznato koja ga je od vladajućih stranaka u Kantonu predložila u Upravni odbor Narodnog pozorišta Sarajevo.

  • Politika

  • 09. Dec. 2023  09. Dec. 2023

  • 1

Vlada Kantona Sarajevo prije desetak dana imenovala je Emira Nuhanovića za vršioca dužnosti člana Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Sarajevu. Imenovanje jer potpisao premijer Kantona Nihad Uk, najvjerovatnije na prijedlog resornog ministra kulture i sporta Kenana Magode.

Emir Nuhanović je od 1994-2007.godine bio direktor Sarajevske filharmonije kao ugledni član Stranke demokratske akcije. Njega je podržavalo tzv. „vojno krilo SDA“, budući da je do početka rata Nuhanović nastupao u orkestrima Jugoslovenske Narodne Armije.

Stranka demokratske akcije je od Emira Nuhanovića "digla ruke" nakon što je on prije više od pet godina uhapšen u operativnoj akciji "Zadruga" izvedenoj po nalogu Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo. Nuhanoviću je  osumnjičen da je preko jedne fondacije prao novac i određen mu je pritvor od 30 dana.

Suđenje optuženima u predmetu „Zadruge“ još uvijek traje, nekolicina njih je sklopila spoarazum o priznanju krivice.

Prvooptuženi u ovom predmetu su bračni par Enisa i Sanel Đalić, vlasnici firmi„Eslider“ i „Leading“ koji se terete da su "od 2010. do 2018. godine organizirali kriminalnu grupu koja je sklapanjem fiktivnih ugovora o zaposlenju redovnih studenata i đaka „oprala“ više desetina miliona maraka".

Emir Nuhanović se nakon razlaza sa SDA politički angažirao  u Nezavisnom bloku.

Nije poznato koja ga je od vladajućih stranaka u Kantonu predložila u Upravni odbor Narodnog pozorišta Sarajevo.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...