MILIČEVIĆ NAGLO "PROGLEDAO": "Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati..."

Iza borbe za Republiku Srpsku i njena dejtonska ovlaštenja, ističe on, ne smiju se skrivati kriminalne namjere.

  • Mini market

  • 10. Dec. 2023  

  • 0

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije i zloupotreba položaja, istakao je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

"Slažem se da imunitet od krivičnog gonjenja imaju svi funkcioneri s javnim ovlašćenjima za provođenje zakona Narodne skupštine Republike Srpske kojim se odbacuju oktroisani stavovi Kristijana Šmita, koji nije imenovan u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom, ili zakoni OHR-a generalno. Ali, nedopustivo se skrivati iza Šmita da bi se legalizovao kriminal'', stav je predsjednika SDS-a Milana Miličevića o Nacrtu zakona o imunitetu koji će se naći na sjednici Narodne skupštine.

Iza borbe za Republiku Srpsku i njena dejtonska ovlaštenja, ističe on, ne smiju se skrivati kriminalne namjere.

''Prihvatamo da svi imaju imunitet od Kristijana Šmita i OHR-a, ali ćemo se i usprotiviti da ministri imaju imunitet za kriminal i korupciju. Dakle, ako je predlagaču zakona stalo da zaštitimo Republiku Srpsku od samovolje Kristijana Šmita, da ne dozvolimo njenu derogaciju nametanjem nelegalnih zakona, kao i da zaštitimo sve one koji kroz obavljanje svojih poslova realizuju takve akte Narodne skupštine, onda će prihvatiti brisanje imuniteta za krivično gonjenje po svim pitanjima u okviru dužnosti'', objašnjava predsjednik SDS-a Milan Miličević.

Ukoliko to odbiju, zaključuje on, onda će pokazati po ko zna koji put da je njihov patriotizam lažan i da ga zloupotrebljavaju samo radi lične koristi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...