NOVI ZANIMLJIVI DETALJI HAPŠENJA NA JAHORINI: Sa Mladenom Samardžijom bila bivša supruga nekadašnjeg predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije

Samardžija je inače jedan od najtraženijih bjegunaca sa liste Europola, a uhapšen je danas na Jahorini u okviru akcije "Tokio" zbog sumnje da se bavio preprodajom kokaina. Uhapsili su ga pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

  • Vijesti

  • 11. Dec. 2023  11. Dec. 2023

  • 1

Banjalučanka Tijana Tegeltija, bivša supruga nekadašnjeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije, saslušana je danas nakon hapšenja Mladena Samardžije na Jahorini, piše Faktor.

Ona je, kao nezvanično saznaje Faktor, nakon informativnog razgovora puštena.

Milan Tegeltija je aktuelni savjetnik predsjednika RS-a Milorada Dodika i predsjednik Fudbalskog kluba Borac iz Banje Luke. Tijana Tegeltija je navodno u vezi sa Samardžijom i prilikom današnjeg hapšenja na Jahorini bila je s njim kada je upala policija.

Samardžija je inače jedan od najtraženijih bjegunaca sa liste Europola, a uhapšen je danas na Jahorini u okviru akcije "Tokio" zbog sumnje da se bavio preprodajom kokaina. Uhapsili su ga pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Potjernicu za njim raspisala je Slovenija za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

- U okviru istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet koja je trajala duži period pod nadzorom Tužilaštva BiH, utvrđeno je da je M.S. nastavio da nakon bjekstva u BiH (čiji je državljanin) rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom opojnim drogama na području Evropske unije, Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Republike Crne Gore, te je samom istragom dokumentovan prijevoz i prodaja više od 40 kilograma kokaina i pola kilograma heroina - saopćeno je danas iz MUP-a RS-a.

U akciji "Tokio" sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet učestvovali su i službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a i uz podrušku Europola, a do sada je oduzet jedan kilogram kokaina, 8.000 KM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka kalibra 9x19 mm i više vozila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...