VIDEO OTKRIVA SVE: Velika nestašica osnovne namirnice u Rusiji, uvedena ograničenja na kupovinu, svaki građanin može kupiti samo…

Rusija se, inače, bori s visokom inflacijom.

  • Evropa

  • 14. Dec. 2023  

  • 0

Jaja u Rusiji postaju i luksuz i izrazito tražena roba. Rusija se bori s nestašicom. Drastično su porasle cijene jaja, a i ne mogu se kupiti u svakoj trgovini.

Velika nestašica jaja vlada u Rusiji. Uveli su ograničenja pa jedna osoba može kupiti samo tri kutije, ako ih ima, jer većina trgovina na svojim policama uopće ih nema.

"Nisam bila u trgovinama sedam dana, ali u prethodnom razdoblju jaja su drastično porasla, baš drastično. Mislim 20 posto, ne manje", rekla je Lidumila. Ali jaja nisu porasla 20, nego čak 40 posto.

Ruski uvoz od milijardu i 200 miliona jaja bit će oslobođen carine u prvih šest mjeseci iduće godine kako bi se pomoglo u obuzdavanju cijena, kažu to će osigurati rast ponude. 

Rusija se, inače, bori s visokom inflacijom. No usprkos tome što je oko 49 posto europskog izvoza u Rusiju i 58 posto ruskog uvoza pod sankcijama, ruska ekonomija nije pogođeno. 

U Rusiji i na okupiranom Krimu počinje "kuhati" kriza s jajima. U Belgorodu su ogromni redovi za jeftina jaja. Ljudi su se počeli okupljati već od 7 ujutro, unatoč mrazu. Neke su trgovine čak uvele ograničenja prodaje: ne možete kupiti više od 20 jaja po kupcu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...