TELEFONSKA SJEDNICA U NAJAVI: Vijeće ministara BiH sutra bi trebalo usvojiti Zakon o sprječavanju pranja novca i...

(...) finansiranja terorizma.

  • Politika

  • 14. Dec. 2023  14. Dec. 2023

  • 0

Ministarstvo sigurnosti BiH uputilo je danas Vijeću ministara BiH Zakon o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma, rekao je resorni ministar Nenad Nešić danas nakon posjete SIPA-i i izrazio očekivanje da će on i biti usvojen.

"Sutra očekujem da bude telefonska sjednica i da taj zakon bude usvojen. Na taj način pokazujemo opredijeljenost u borbi protiv kriminala, ali i želju da u BiH vladaju mir i stabilnost i da naši građani nemaju bilo kakve posljedice od našeg nerada ili neusvajanja nekog zakona", rekao je Nešić.

On je naglasio da su prilikom utvrđivanja teksta zakona usaglašeni stavovi između Republike srpske i Federacije BiH, te da su dobijena pozitivna mišljenja Ministarstava finansija i pravde u Vijeću ministara, kao i svih onih koji su trebali da daju mišljenje.

Nešić je rekao da očekuje da do kraja januara eventualno februara BiH bude spremna za potpis sporazuma sa Frontexom.

"Znate da konačnu riječ daje Predsjedništvo, da Predsjedništvo treba da ovlasti ministra bezbjednosti da potpiše sporazum sa Frontexom", naveo je Nešić.

On je rekao da je u posljednje vrijeme uradio mnogo toga da bi tim BiH za pregovore što lakše pronašao zajednički jezik sa Fronteksom, a kako bi sporazum mogao biti potpisan u januaru ili februaru. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...