HRVATSKI MINISTAR DAVOR BOŽINOVIĆ: "Policija svaki dan uhapsi tri do četiri krijumčara migranata"

Božinović je na splitskom Pravnom fakultetu danas održao predavanje o Schengenskom prostoru.

  • Regija

  • 14. Dec. 2023  

  • 0

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je danas u Splitu da je hrvatska policija tokom ove godine do sada uhitila 1681 krijumčara ilegalnih migranata, prenosi Hina.

Božinović je na splitskom Pravnom fakultetu danas održao predavanje o Schengenskom prostoru.

"Mi svakodnevno uhitimo tri do četiri krijumčara ilegalnih migranta", rekao je novinarima ministar unutarnjih poslova. Dodao je kako je hrvatska policija, prema najnovijim podacima, od početka godine do sada uhitila 1681 osobu koja se bavi krijumčarenjem ilegalnih migranata, uzimajući novac za to.

"To znači 1681 slučaj odvojenog postupanja policije", rekao je. Ovoliki broj uhićenih krijumčara ilegalnih migranata u Hrvatskoj, koji krijumčarenje naplaćuju, govore koliko je taj kriminalni posao razgranat, procijenio je ministar Božinović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...