PROMJENE U BRČKO DISTRIKTU: Vlada donijela odluku, formirano Vijeće za sigurnost...

Vidović je dodao da Vijeće inicira i donošenje zakonskih i podzakonskih akata koji se tiču sigurnosti prometa.

  • Društvo

  • 15. Dec. 2023  

  • 0

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je Odluku o formiranju Vijeća za sigurnost cestovnog prometa u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine s ciljem unaprjeđenja prometno-obrazovnog rada, prometne kulture i koordinacije svih subjekata koji svojim djelovanjem mogu doprinijeti većoj sigurnosti prometa.

Predstojnik Odjela za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Ratko Stjepanović istakao je kako je ova Odluka nužna jer Policija Brčko distrikta BiH iz godine u godinu bilježi statistiku koja ukazuje da je sigurnost prometa u Distriktu na niskoj razini.

Stjepanović je naveo da se ovo Vijeće sastoji od sedam članova kojeg čine predstavnici nadležnih Odjela Vlade Brčko distrikta BiH, javnih poduzeća i ustanova koja imaju nadležnosti nad javnim cestama, saopćila je Vlada Brčko distrikta BiH.

Predsjednik novoformiranog Vijeća Vinko Vidović pojasnio je da su nadležnosti Vijeća razmatranje pitanja iz područja prometa, predlaganje mjera za unaprjeđenje sigurnosti te davanje mišljenja na Strategiju sigurnosti cestovnog prometa u Bosni i Hercegovini i Strategiju sigurnosti cestovnog prometa u Brčko distriktu BiH.

Vidović je dodao da Vijeće inicira i donošenje zakonskih i podzakonskih akata koji se tiču sigurnosti prometa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...