DRAGAN ČOVIĆ O PARTNERIMA IZ VLASTI: "Morali smo odvojeno sjesti s 'Trojkom', pa sa SNSD-om, a ja ću nastojati da do Božića..."

(...) održimo zajednički sastanak.

  • Politika

  • 15. Dec. 2023  15. Dec. 2023

  • 11

Lider HDZ-a Dragan Čović komentarisao je danas jučerašnju odluku EU da se sa BiH ne otvore pregovori, odnosno da odluka čeka mart.

"Na nama je da se dokažemo. Kao što smo jučer na Vijeću ministara BiH usvojili zakon o sprečavanju pranja novca, jednako tako da završimo sve zakone, od izbornog zakona, zakona o Sudu, o sukobu interesa itd..."

Dodao je da će do kraja učiniti sve da ova godina bude uspješno završena.

"I politička i zakonodavna i izvršna vlast će imati ključnu ulogu. Bojim se, bez te poveznice, teško će se napraviti iskorak kada su u pitanju drugi partneri koji čine vlast. Opozicija je dosta jaka, ona će nastojati dokazati da smo nesposobni da uradimo bilo što, kao Vijeće ministara, Vlada FBiH. Na nama je da napravimo nešto drugo i ja sam uvjeren da ćemo to završiti", kazao je Čović.

Upitan kada će biti održan sastanak s partnerima iz vlasti na nivou države, obzirom da su u prethodni bili odvojeni sa strankama "Trojke" te SNSD-om, Čović odgovorio da je "to ta poveznice koju rade Hrvati".

"Morali smo odvojeno sjesti s 'Trojkom' da neke stvari dogovorimo, a onda sa SNSD-om. Tako se došlo do Frontexa, do zakona, tako ćemo doći do budžeta, da se razumijemo, a ja ću nastojati da do Božića održimo zajednički sastanak", kazao je Čović.

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...