ITALIJANSKA POLICIJA VOZI LAMBORGHINI: Sada je u njihove redove stigao daleko komforniji, ali ne i značajno sporiji...

(...) Lamborghini Urus.

  • Auto

  • 15. Dec. 2023  15. Dec. 2023

  • 0

Ljubav italijanske policije prema supersportskim proizvodima Lamborghinija nije novost, ali izbor prinove jeste.

Lamborghini nije stran italijanskim policajcima. Sretnici koji su do sada imali priliku voziti Lamborghini mogli su to učiniti u Gallardu, a potom i Huracanu. Najčešće su ga vozili autocestom, i to u zadaćama prijevoza organa za transplantaciju. I tako već 20 godina.

Sada je u njihove redove stigao daleko komforniji, ali ne i značajno sporiji Lamborghini Urus. I to ne bilo koji nego izvedba Performante. Na talijanske ceste stiže dogodine, a koristit će se "isključivo za potrebe hitnog medicinskog transporta organa i plazme“, poručuju iz Lamborghinija.

Zanimljivo je da je dizajn vanjštine u vidu posebnih naljepnica i detalja osmislio Lamborghini centro Stile.

Plavo-bijela kombinacija nadopunjena je natpisima policija i trakama u nacionalnim bojama, dakako s reflektirajućim slojem. 

Signalna LED svjetla nalaze se u prednjem odbojniku i na krovu, dok je kabina dodatno opremljena specijalnom opremom poput spremnika za oružje, ali i medicinske opreme u vidu defibrilatora i hladnjaka. 

Podsjetimo, ovaj automobil u itekako humanoj ulozi pokreće 4.0 V8 sa 666 KS i 850 nm, a 100 km/h postiže za 3.3 sekunde.

Maksimalna brzina je 306 km/h.Cijena na tržištu je od oko 260.000 eura. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...