PREHLADNO ČAK I ZA SIBIR: Temperatura zraka u Krasnojarsku pala na minus 50 stepeni

Dnevne temperature zraka u Krasnojarsku su u prosjeku oko minut 35 stepeni Celsiusa, a noću padaju i do minus 50.

  • Šareni svijet

  • 16. Dec. 2023  

  • 0

Temperature zraka u ruskom gradu Krasnojarsku padaju i do minus 50 stepeni Celzijusa, a lokalne vlasti su zatvorile škole zbog ekstremne hladnoće u ovom sibirskom kraju, javlja Anadolija.

Dnevne temperature zraka u Krasnojarsku su u prosjeku oko minut 35 stepeni Celsiusa, a noću padaju i do minus 50.

Škole su privremeno zatvorene, a magla smanjuje vidljivost i otežava saobraćaj. Zbog ekstremne hladnoće i magle nestale su i velike gužve u saobraćaju.

(Foto: Anadolija)

Krasnojarsk je glavni grad istoimenoga kraja u Rusiji, na gornjem toku rijeke Jeniseja i na Transsibirskoj željeznici.

Ubraja se među najveća kulturna i industrijska središta Sibira, a poznat je i po proizvodnji lokomotiva, kombajna, čeličnih konstrukcija, građevinskog materijala, cementa, kože, gume, sintetičnih vlakana, celuloze, papira, svile, elektrotehničkih aparata i farmaceutskih proizvoda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...