SVE VIŠE DEZERTERA: Ukrajinski obavještajci upadaju u kafiće i traže one koji bježe od rata

Velika istraga BBC-ja pokazala je kako je gotovo 20.000 muškaraca pobjeglo iz Ukrajine od početka rata kako bi izbjegli mobilizaciju

  • Evropa

  • 16. Dec. 2023  

  • 0

Služba sigurnosti Ukrajine (SBU) provodi protudiverzantske sigurnosne mjere u Kijevu zajedno s odjelima Ministarstva unutarnjih poslova i Službe za migracije, saopćeno je iz službe za medije ukrajinskih obavještajaca.

"U sklopu inspekcijskog nadzora javnih lokacija, koji se provodi treći dan zaredom, provjeravaju se osobe potencijalno uključene u nezakonite radnje. Istovremeno, predstavnici regrutnih ureda provjeravaju potencijalne vojne obveznike među građanima Ukrajine", naveli su.

Ukrajinska Pravda piše kako su društvene mreže preplavljene objavama u kojima se opisuju posjeti obavještajaca i vojnih časnika restoranima i kafićima u Kijevu. Konkretno, na Telegramu je objavljen snimak iz jednog restorana na kojoj se vide policajci u interakciji s posjetiteljima.

Velika istraga BBC-ja pokazala je kako je gotovo 20.000 muškaraca pobjeglo iz Ukrajine od početka rata kako bi izbjegli mobilizaciju. Još 21.113 muškaraca pokušalo je pobjeći, ali su ih ukrajinske vlasti uhvatile, potvrdio je Kijev. Nakon ruske invazije, većini muškaraca u dobi od 18 do 60 godina zabranjen je izlazak, piše zagrebački Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...