SAMIRU ABUDAQAIJU KLANJANA DŽENAZA: Ukopan snimatelj Al Jazeere ubijen u izraelskom napadu

Snimatelj Al Jazeere Samir Abudaqa ubijen je u jučerašnjem izraelskom napadu na školu u Khan Younisu, na jugu Pojasa Gaze

  • Svijet

  • 17. Dec. 2023  

  • 0

U Gazi je klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop snimatelja Al Jazeere Samera Abudaqe, koji je u petak ubijen u Khan Younisu, javlja Anadolu.

Dženazi je prisustvovao veliki broj Palestinaca, Abudaqine kolege i desetine drugih novinara. Abudaqa je ukopan u dvorištu bolnice Nasser u gradu Khan Yunis, na jugu Pojasa Gaze.

Snimatelj Al Jazeere Samir Abudaqa ubijen je u izraelskom napadu na školu u Khan Younisu.

Al Jazeera je objavila da hitna pomoć nije mogla da se probije do njihovog snimatelja zbog intenzivnog granatiranja i ruševina na putu ka mjestu gdje je pogođen.

U ovom napadu ranjen je i novinar i šef ureda Al Jazeere u Gazi Wael Dahdouh, koji je pogođen gelerom u ruku i struk. Dahdouh je danas također prisustvovao dženazi.

Tri radnika civilne zaštite također su ubijena u izraelskom napadu na školu u Khan Younisu.

Članovi tima civilne zaštite ubijeni su dok su pokušavali spasiti civile u školi Farhana, saopštilo je palestinsko Ministarstvo unutarnjih poslova.

Njih troje su “obavljali svoje humanitarne dužnosti” u centru Khan Younisa u južnom Pojasu Gaze, navedeno je.

Medijska mreža Al Jazeera objavila je da Izrael smatra “odgovornim” za ubistvo Abudaqe i poziva međunarodnu zajednicu i Međunarodni krivični sud da poduzmu mjere.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...