DOBRA VIJEST ZA SVE GRAĐANE: Vijeće ministara ukinulo taksu za odlazeće putnike na aerodromima u BiH, ovo su detalji...

"Na ovaj način podstičemo strane aviokompanije da povećaju svoje prisustvo u BiH i otvore što više linija iz Sarajeva, Banje Luke, Tuzle i Mostara, a sve u cilju povećanja broj putnika", rekao je ministar Forto.

  • Ekonomija

  • 20. Dec. 2023  

  • 0

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte, usvojilo je jednogodišnji moratorij na taksu za putnike u odlasku koji stupa na snagu početkom naredne godine.

"Na ovaj način podstičemo strane aviokompanije da povećaju svoje prisustvo u BiH i otvore što više linija iz Sarajeva, Banje Luke, Tuzle i Mostara, a sve u cilju povećanja broj putnika", rekao je ministar Forto.

Izmjena propisa donesena je s ciljem povećanja broja letova i ozbiljnijeg razvoja avionskog prometa u zemlji i rezultat je niza sastanka održanih posljednjih nekoliko mjeseci između predstavnika međunarodnih aerodroma, Ministarstva komunikacija i prometa BiH, BHDCA i članova Komisije za promet i komunikacije Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

“To je proglašenje moratorija na taksu za odlazećeg putnika, što je direktni prihod Direkcije za civilno zrakoplovstvo. To je na nivou godine oko tri miliona i šesto hiljada maraka, koje ćemo mi tretirati kao poticaj aerodromima. Znači, tri miliona i šesto hiljada maraka koje će preuzeti budžet BiH kako bi Direkcija nastavila poslovanje. To su naknade kojih će se Direkcija odreći u toku sljedeće godine”, rekao je ranije Forto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...