LUDNICA U ITALIJI: Pogledajte kako je bivši Džekin klub pred 80.000 gledatelja nakon produžetaka ispao iz Kupa…

Domaćini su imali vodstvo 1:0 početkom produžetka, no gosti su u posljednjih osam minuta okrenuli rezultat s dva gola.

  • Sport

  • 21. Dec. 2023  

  • 0

Nogometaši Bologne izborili su plasman u četvrtfinale talijanskog Kupa nakon što su na San Siru pred 80.000 gledatelja nakon produžetaka pobijedili Inter sa 2:1.

Ekipa Thiaga Motte nastavlja sa sjajnim rezultatima ove sezone. Bologna je najugodnije iznenađenje talijanskog prvenstva i trenutno se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli. Mottini odabranici odlično guraju i u Coppa Italia gdje su prvi put u posljednjih 11 godina dogurali do četvrtfinala.

Inter je dominirao veći dio utakmice, imao je i vodstvo 1:0 početkom produžetka, no gosti su u posljednjih osam minuta okrenuli rezultat s dva gola.

Lider Serie A je mogao do vodstva u 65. minuti, međutim Lautaro Martinez nije iskoristio jedanaesterac. Pucao je u donji desni ugao, ali je Federico Ravaglia odbranio udarac. Domaćin je poveo u drugoj minuti produžetka golom Carlosa Augusta. Izjednačio je Sam Beukema u 112. minuti, a pobjedu gostima nakon sjajne kontre donio je Dan Ndoye u 116. minuti.

Bologna će u četvrtfinalu igrati protiv Fiorentine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...