NASTAVAK AGRESIJE: U izraelskim napadima na Khan Younis ubijeno 55 Palestinaca

Prema službenoj palestinskoj novinskoj agenciji WAFA, izraelska vojska nastavlja s napadima na različite dijelove Pojasa Gaze.

  • Svijet

  • 21. Dec. 2023  

  • 1

Izraelska vojska u posljednja 24 sata ubila je 55 Palestinaca u napadima u gradu Khan Younisu na jugu Pojasa Gaze, prenosi Anadolija.

Prema službenoj palestinskoj novinskoj agenciji WAFA, izraelska vojska nastavlja s napadima na različite dijelove Pojasa Gaze.

U napadima koje su izraelske snage izvele u gradu Khan Younisu na jugu Gaze u posljednja 24 sata ubijeno je 55 Palestinaca.

Mnogi Palestinci su ubijeni i povrijeđeni zbog intenzivnog bombardovanja grada Rafaha na jugu Gaze.

Napadi usmjereni na centralne dijelove Pojasa Gaze i regije Jabalia na sjeveru također su uzrokovali smrt i ranjavanje mnogih ljudi.

Timovi civilne odbrane na sjeveru Pojasa Gaze objavili su da zbog intenzivnog izraelskog bombardovanja ne mogu doći do područja gdje se nalaze mrtvi i povrijeđeni.

Prema saopćenju Ministarstva zdravstva u Gazi u srijedu, u izraelskim napadima od 7. oktobra ubijeno je više od 20.000 Palestinaca.

Više od 8.000 ubijenih u napadima su djeca, a 6.200 žene. Oko 52.600 Palestinaca je povrijeđeno u izraelskim napadima koji su u toku. U saopćenju je navedeno da se ispod ruševina nalazi oko 6.700 osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...