JEZIVE PORUKE UBICE IZ PRAGA: "Želim da se ubijem, želim da nanesem što više bola"

Dva dana kasnije se požalio da "mu zvoni u ušima toliko da bi ih iščupao"

  • Hronika

  • 21. Dec. 2023  

  • 0

U pucnjavi na Univerzitet u Pragu stradalo je najmanje 11 osoba među kojima je i napadač, a preko 20 je povrijeđeno. Sada je otkriven i ubicin identitet i u pitanju je David Kozak.

Nekoliko dana pre nego što se odlučio da uradi ovakav masakr, napadač je dijelio uznemirujuće poruke.

S*anje dan, s*anje život“, glasila je prva poruka.

Popio sam čaj i želim da se ubijem“, napisao je odmah sutradan.

Mrzim ovaj svijet i želim da u njemu napravim što više bola“, napisao je 17. decembra, a odmah istog dana dodao i „Je**na stvorenja“.

Dva dana kasnije se požalio da „mu zvoni u ušima toliko da bi ih iščupao“.

Podsjećamo, ubica je danas u toku dana izvršio napad, a kako se navodi, život je izgubio tako što je pao sa krova.

Pucnjava se dogodila na četvrtom spratu zgrade Fakulteta umjetnosti Karlovog univerziteta.

U pokušaju da izbjegnu pucnjavu, neki učenici su se popeli kroz prozore i sjeli na platformu. Nažalost, jedna djevojka nije mogla da zadrži stisak i pala je i postala još jedna žrtva napada.

Ranije u toku dana je nastavnik sa fakulteta, koji nije želio da otkrije identitet, rekao da su studenti i nastavnici ranije danas dobili mejl u kome piše da treba da se zabarikadiraju.

„Na drugom spratu smo zabarikadirani, na četvrtom je trebalo da bude pucnjava“, rekao je nastavnik koji je dodao da je čuo više pucnjeva.

Sličan mejl dobili su i zaposleni u Školi za umjetnost i industriju, koja se takođe nalazi blizu ovog fakulteta, prenosi „Telegraf“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...