DRAMA NA MORU: Borbeni zrakoplov IDF-a presreo bespilotnu letjelicu Hezbollaha na libanskoj teritoriji, pogledajte kako je sve završilo…

Sve su češći okršaji na  moru između libanskog Hezbollaha i izraelskih snaga.

  • Svijet

  • 23. Dec. 2023  

  • 0

Dok bjesni rat na Bliskom istoku i izraelski napadi na Pojas Gaze, sve su češći okršaji na  moru između libanskog Hezbollaha i izraelskih snaga.

Svjedoči tome i snimka na kojoj borbeni zrakoplov IDF-a presreće bespilotnu letjelicu Hezbollaha iznad mora na libanskom teritoriju.

Inače, palestinsko ministarstvo vanjskih poslova i islamistička skupina Hamas oprečno su reagirali jučer na usvajanje rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o dopremanju više humanitarne pomoći Pojasu Gaze.

Palestinsko ministarstvo vanjskih poslova opisalo je rezoluciju kao "korak u pravom smjeru" i navelo da će pomoći "okončati agresiju, osigurati dolazak pomoći i zaštititi palestinski narod". 

"Smatramo to korakom koji bi mogao doprinijeti ublažavanju patnje našeg naroda u Pojasu Gaze", navodi se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

No Hamas, militanti koji upravljaju Gazom, rezoluciju vide kao "nedovoljan korak" da se zadovolje potrebe osiromašene enklave.

"Američka administracija je proteklih pet dana naporno radila na tome da ukloni suštinu ove rezolucije i da bude u ovoj slaboj formulaciji...Prkosi volji međunarodne zajednice i Opće skupštine Ujedinjenih naroda u zaustavljanju izraelske agresije protiv našeg bespomoćnog palestinskog naroda", saopćio je Hamas. 

Ranije, u jeku globalnog bijesa zbog sve većeg broja žrtava u Gazi u 11 sedmica rata Izraela i Hamasa i pogoršanja humanitarne krize u palestinskoj enklavi, Sjedinjene Države bile su suzdržane čime je Vijeću sigurnosti od 15 članova omogućeno usvajanje rezolucije koju su izradili Ujedinjeni Arapski Emirati.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...