MASOVNO TROVANJE NA VEČERI ČUVENE KOMPANIJE: Više od 700 zaposlenika povraćalo, imaju i proljev

Konkretne stavke jelovnika koje su dovele do nesretnog događaja tokom božićne večere ostaju nepoznate

  • Evropa

  • 23. Dec. 2023  

  • 0

Više od 700 zaposlenika u Airbus Atlanticu u zapadnoj Francuskoj navodno se razboljelo nakon što su konzumirali božićnu večeru firme, prema podacima tamošnjih zdravstvenih vlasti.

Radnici avionske firme požalili su se na povraćanje i proljev, navodi zdravstvena agencija ARS.

Konkretne stavke jelovnika koje su dovele do nesretnog događaja tokom božićne večere ostaju nepoznate, navodi BBC News, prenosi Jutarnji list.

Airbus Atlantic, podružnica najvećeg svjetskog proizvođača aviona, Airbusa, zapošljava 15.000 ljudi u pet zemalja. Zdravstvena agencija ARS, iako nije precizirala koje su tačno namirnice na ovoj večeri uzrokovale bolest, uočila je kliničke znakove povraćanja i proljeva kod oboljelih osoba.

U razgovoru s novinskom agencijom AFP organizacija je otkrila da je u toku istraga kako bi se idenfikovao izvor masovnog trovanja hranom. Airbus grupa, s radnom snagom od 134.000 ljudi, uključena je u pružanje proizvoda i usluga u raznim industrijama.

Ovaj incident uslijedio je nakon zasebnog slučaja ranije ove godine u Francuskoj, gdje su se pojedinci razboljeli, a grčki državljanin umro od posljedica trovanja zaraženom hranom u restoranu u Bordeauxu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...