VOJIN MIJATOVIĆ O USVOJENOJ ODLUCI: "Izdvojeno 1,8 miliona KM za subvenciju kamata preduzećima za ovu i prethodnu godinu"

"Predhodna vlada nije realizovala subvencije u 2022. godini, ali zato smo rebalansom obezbedili da pokrijemo i 2022. i 2023. godinu", rekao je Mijatović

  • Ekonomija

  • 23. Dec. 2023  

  • 1

Na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Vlada FBiH je donijela odluku kojom je usvojen Program utroška sredstava, subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima za regresiranje kamata - Garancijski fond.

Ukupan iznos sredstava namijenjenih za subvencioniranje dijela kamate po ovom Programu od 1,8 miliona KM osiguran je budžetom FBiH za 2023. godinu.

Tim povodom se oglasio i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović koji je kazao da je ponosan jer je jučer usvojena odluka o subvenciji kamata u iznosu od 1,8 miliona KM za sva mala i srednja preduzeća iz sektora proizvodnje i IT sektora.

"Predhodna vlada nije realizovala subvencije u 2022. godini, ali zato smo rebalansom obezbedili da pokrijemo i 2022. i 2023. godinu. Budžet za 2024. godinu će biti razvojni i kao što sam obećao budžetska podrška za sektor privrede će biti na historijski najvišem nivou", poručio je Mijatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...