PROCURILE SNIMKE S LICA MJESTA: Erdogan podigao avione, siloviti udari turskih zračnih snaga na susjednu državu…

"Unutar zone operacije 'Kandža' i na sjeveru Sirije, do sada je neutralizirano ukupno 12 terorista", rekao je Erdogan.

  • Evropa

  • 24. Dec. 2023  

  • 0

Jedno od naftnih polja pod kontrolom terorističke organizacije PKK/YPG teško je oštećeno i gori nakon uzastopnih zračnih napada turskih zračnih snaga u Qamishliju, u istočnoj Siriji.

Svjedoče to i snimke sa društvenih mreža.

-Turska će spriječiti da se "terorističke strukture" pojave duž njenih južnih granica, kazao je ranije turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

"Bez obzira na cijenu, Turska neće dozvoliti prisustvo terorističke organizacije u sjevernom Iraku ili sjevernoj Siriji", rekao je Erdogan na događaju u Istanbulu.

Njegove izjave uslijedile su nakon što je šest turskih vojnika ubijeno, a jedan ranjen u napadu terorista u blizini sjeverne iračke granice u petak.

Teroristi PKK se često kriju preko granice u sjevernom Iraku kako bi planirali terorističke napade u Turske.

Izražavajući saučešće zbog smrti poginulih vojnika, Erdogan je objavio da je od napada 12 terorista neutralizirano u zoni turske operacije u sjevernom Iraku, kao i na sjeveru Sirije.

"Unutar zone operacije 'Kandža' i na sjeveru Sirije, do sada je neutralizirano ukupno 12 terorista", rekao je Erdogan.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...