DODIKOV I KARADŽIĆEV ADVOKAT BRANKO LUKIĆ AGITUJE: "Schmidta bi bilo najbolje staviti u psihijatrijsku kliniku" (VIDEO)

Lukić je istakao da je Schmidt, pored Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, sila koja najviše doprinosi razbijanju Bosne i Hercegovine.

  • Politika

  • 24. Dec. 2023  

  • 1

"Za Christiana Schmidta bi primjerenije bilo da je smješten u neku psihijatrijsku kliniku", smatra advokat Branko Lukić.

"On nije samo instrument zapadnog hegemona, nego je i sam sebi jedna kontroverzna ličnost koju je gotovo nemoguće kontrolisati. Vidjeli smo njegove ispade u javnosti pred kamerama kada je pokazao da mu nisu baš 'sve daske u glavi'", rekao je Lukić.

Lukić je istakao da je Schmidt, pored Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, sila koja najviše doprinosi razbijanju Bosne i Hercegovine.

On je naveo da bi umjesto što u javnost izlazi sa suludim idejama kakva je mogućnost kažnjavanja onih koji budu obilježavali takozvani 9. januar, newustavni "Dan RS", za Schmidta bilo primjerenije da je smješten u neku psihijatrijsku kliniku.

Lukić je za Televiziju Pink naveo da možda u Schmidtovoj glavi postoji neki plan da pokuša da uhapsi sve koji slave 9. januar, ali je dodao da je to suluda ideja, te dodao da je vidljivo da Zapad želi da "završi priču sa Srbima u 2024. godini".

Lukić je ukazao da je već pokušano da predsjednika RS Milorada Dodika izbace iz politike i da je to pozadina montiranog krivičnog procesa protiv njega.

"Očekivali smo ovo, ali nismo očekivali ovakvu ostrašćenost. Mislili smo da ipak možda može da prevlada razum. Ovakvi postupci sigurno ne jačaju tu državu", rekao je Lukić.

On je istakao da bi narodi Bosni i Hercegovini, da nije bilo intervencionizma, sigurno do sada pronašli model da žive u miru i, ako ne jedni sa drugima, onda jedni pored drugih, što stranci ne dopuštaju.

U osvrtu na sudski proces koji se vodi protiv predsjednika RS Milorada Dodika, Lukić je rekao da je u sudnici vladala praznična atmosfera i da je prisustvo Dodika propraćeno šestominutnim aplauzom, koji je trajao dok nisu ušli tužioci.

"Došli su ljudi da ga podrže. Sve vrijeme su na nogama i pljeskaju. Baš je bila praznična atmosfera. On, naravno nije potresen što učestvuje u tom procesu, maše ljudima, pozdravlja ih. Razgovarali smo. Dodik i čitavo rukovodstvo RS spremni su da se bore do kraja po ovom pitanju", naglasio je Lukić.

On smatra da, međutim ovaj proces može da se okrene u korist RS, jer može da se dokaže da Schmidt nije onaj za koga se predstavlja.

Lukić je ocijenio da je napravljeno mnogo koraka da bi RS bila ukinuta, a da je najdrastičniji onaj koji je preduzeo upravo samozvani visoki predstavnik Christian Schmidt da otme imovinu RS i da je prenese na Bosnu i Hercegovinu.

Lukić je napomenuo da je Schmidt narušio osnovne principe podjele vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku.

"Čovjek je lud. Izmijenio je Krivični zakonik i po tom krivičnom zakoniku je predvideo da je krivično djelo ako se ne izvršava njegova odluka. To je jedna budalaština. On hoće da bude kralj, a nije ništa", zaključio je Lukić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...