IVICA DAČIĆ O PROTESTIMA U BEOGRADU: "Bezbjednosna situacija stabilna, nastavićemo da štitimo pravni poredak"

- Najoštrije smo osudili akt nasilnog upada u institucije, nisu to bili politički protesti nego pokušaj nasilnog osvajanja vlasti, upad u Skupštinu Grada - Stari Dvor - rekao je Dačić.

  • Regija

  • 25. Dec. 2023  

  • 1

Šef Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti Srbije Ivica Dačić izjavio je danas nakon sjednice Biroa, na kojoj je analizirana bezbjednosna sitaucija nakon pokušaja demonstranata da nasilno uđu u Stari Dvor u Beogradu, da je situacija u Srbiji stabilna i da će država nastaviti koordinirano da djeluje na zaštiti ustavno pravnog poretka. 

- Najoštrije smo osudili akt nasilnog upada u institucije, nisu to bili politički protesti nego pokušaj nasilnog osvajanja vlasti, upad u Skupštinu Grada - Stari Dvor - rekao je Dačić.

Istakao je da je analizirana bezbjednosna situacija.

- Zaključeno je, naravno, da bez obzira na brojne izazove koje su ovih dana bili prisutni i bez obzira na to što se o ovome govorilo već nedjeljama unaprijed o najavi ovih nasilnih aktivnosti koje su prije svega usmjerene ka nasilnom osvajanju institucije i rušenju ustavnog poretka, da je bezbjednosna situacija u Srbiji stabilna, kao i da će svi elementi sistema bezbjednosti nastaviti da koordinirano djeluju na zaštiti ustavnog poretka - naglasio je on.

Dačić je naglasio da su najoštrije osuđeni nasilnički akti.

- Rečeno je da nisu u pitanju nikakvi politički protesti ili aktivnosti, da je riječ o pokušaju nasilnog osvajanja ulaska u institucije kao što je Skupština grada Beograda, da je riječ samim tim o pokušaju nasilnog rušenja ustavnog poretka Srbije - rekao je on.

Danas je održana sjednica Biroa, Biroa za koordinaciju rada Službi bezbjednosti kojoj su kako je Dačić naveo osim članova Biroa, a to su pored njega i šefovi bezbjednosnih službi, znači Bezbjednosno informativne agencije, Vojnoobavještajne agencije i Vojnobezbjednosne agencije bili prisutni i ministri unutrašnjih poslova Srbije, Bratislav Gašić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka pravde Maja Popović i predstavnici tužilaštva na čelu sa Zagorkom Dolovac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...