NA OPĆOJ SJEDNICI: Sud BiH odbio zahtjev odbrane Debevca za izuzeće sudije Perića

Iz Državnog suda su kazali da je u petak, 22. decembra, održana sjednica na kojoj je odbijen zahtjev za izuzeće sudije Perića iz krivičnog predmeta "Ranko Debevec i ostali".

  • Vijesti

  • 26. Dec. 2023  

  • 0

Sud Bosne i Hercegovine je na Općoj sjednici odbio zahtjev odbrane osumnjičenog Ranka Debevca o izuzeću Branka Perića, sudije za prethodni postupak, saznaje Detektor.

Iz Državnog suda su kazali da je u petak, 22. decembra, održana sjednica na kojoj je odbijen zahtjev za izuzeće sudije Perića iz krivičnog predmeta "Ranko Debevec i ostali".

Nakon hapšenja Debevca, suspendovanog predsjednika Suda BiH, i Osmana Mehmedagića, bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije, koji se sumnjiče za zloupotrebu položaja, Sud im je odredio jednomjesečni pritvor te odbio žalbe odbrana na ovo rješenje.

Vasvija Vidović, koja je također uhapšena zbog sumnji da je iz zgrade Državne agencije za istrage i zaštitu pokušala ponijeti telefon osumnjičenog, puštena je na slobodu nakon što je saslušana u Tužilaštvu BiH.

Na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća 21. decembra ove godine, za vršioca dužnosti predsjednika Suda BiH imenovana je sutkinja Minka Kreho.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...