OPREMLJENA PRESTIŽNIM AUTOMOBILIMA: Pogledajte šta vozi turska policija; Na listi su... (VIDEO)

U pitanju su ukupno 23 automobila, a na listi su Volkswagen Golf R, Bentley Continental GT, pa čak i Ferrari 458. Otvoreni su i prema struji, pa se mjesta našlo i za Porsche Taycan.

  • Auto

  • 27. Dec. 2023  27. Dec. 2023

  • 0

Ako ste misli da samo Dubai ima skupocjene supersportske automobile u postavi policijskih snaga, prevarili ste se.

Istim putem krenule su i neke druge zemlje. Tako Italijani već godinama koriste usluge domaće premium autoindustrije, pa Alfa Romeo Giulia QV nije rijetkost u policijskim snagama. Nije ni Lamborghini, čijim se automobilima rjeđe hvataju negativci, a češće spašavaju životi. 

U Turskoj su se pak dosjetili nešto drugačije recepture. Turski ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya objavio je video policijske jedinice opremljene prestižnim automobilima. 

U pitanju su ukupno 23 automobila, a na listi su prestižni modeli, poput Volkswagen Golfa R, Bentley Continentala GT, pa čak i Ferrarija 458. Otvoreni su i prema struji, pa se mjesta našlo i za Porsche Taycan.

Pridodamo li svemu luksuzne SUV-ove, kao što su Range Rover Sport i Mercedes GLS, ukupna vrijednost flote se penje na preko 3.1 milion eura.

Kako doznaje Daily Telegraph, radi se o automobilima koji su zaplijenjeni od jednog izvora - trgovca droge Hakana Ayika. Njegovo bogatstvo je bilo procijenjeno na oko milijardu eura, a prošlog mjeseca je, zajedno s 36 partnera, uhićen u Istanbulu. 

“Kao rezultat uspješnih operacija koje je provela naša istanbulska policija protiv organizacija organiziranog kriminala zaplijenjena su 23 vozila. Po odluci suda ova vozila su predana našoj policiji”, napisao je turski ministar na mreži X. 

(Index.hr)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...