"PROSJEČNA PLATA NAŠIH RADNIKA IZNOSI 1.200 KM": Iz Švicarske investirao u Bosnu i Hercegovinu, sve što proizvede izvozi

On je dodao da se u firmi, koja trenutno zapošljava 7 radnika, posebna pažnja poklanja kvalitetu proizvoda i zato su prisutni na evropskom tržištu.

  • Ekonomija

  • 28. Dec. 2023  

  • 0

U općini Lopare realizirano je 20 projekata koji su rezultat dobre saradnje između lokalne zajednice i poslovnih ljudi iz dijaspore.

U proizvodnoj hali koja je u vlasništvu Općine, površine 900 kvadratnih metara u Priboju kod Lopara, firma “Sprinkler” proizvodi dijelove za protivpožarne sisteme i cijelu svoju proizvodnju plasira na tržište Švicarske.

Predstavnik pomenute firme Mile Kojić je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa lokalnom zajednicom i pohvalio ulogu načelnika Radu Savića u stvaranju poslovnog ambijenta i podrške privrednicima.

"Prosječna plata zaposlenih iznosi oko 1.200 KM sa tendencijom rasta i nemamo ni jednog radnika na minimalcu", istakao je Kojić.

On je dodao da se u firmi, koja trenutno zapošljava 7 radnika, posebna pažnja poklanja kvalitetu proizvoda i zato su prisutni na evropskom tržištu.

"Uspjeli smo ostvariti kontakt sa našim čovjekom iz Švicarske koji je napravio proizvodni pogon, te smo sklopili i ugovor o zakupu hale, u iznosu od 1.000 eura mjesečno", rekao je načelnik Savić.

Prema njegovim riječima ovaj model treba prenijeti i na nivo RS kako bi se u svim nerazvijenim općinama pokušali realizovati slični projekti koji bili stavljeni na raspolaganje lokalnoj zajednici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...