DENIS ZVIZDIĆ ALARMIRA: "Hitno rasporediti EUFOR ili NATO u Brčkom"

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić pozvao je EUFOR ili NATO da rasporede svoje vojnike u Brčko Distriktu.

  • Politika

  • 29. Dec. 2023  29. Dec. 2023

  • 9

 "Ponavljam i pozivam, po ko zna koji put, na hitno raspoređuvanje EUFOR ili NATO vojnika na područje Brčko distr. BiH, kao najefikasniji odgovor na Dodikove ratne ideje o secesiji bh entiteta RS", napisao je Zvizdić. 

Istakao je da bi to bila preventivna aktivnost u cilju očuvanja mira i stabilnosti u BiH, regionu i EU.

Podsjećamo, predsjednik entiteta RS Milroad Dodik je kazao da je sve spremno za proglašenje nezavisnosti RS-a i da će to učiniti u slučaju da visoki predstavnik u BiH nametne odluku o državnoj imovini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...