PREMIJER ZDK NEZIR PIVIĆ OGLASIO SE POVODOM ZEMLJOTRESA: "Na žalost prijavljena su..."

"Dragi građani, imamo nove informacije o bilansu štete usljed zemljotresa koji je večeras pogodio područje Zenice", kaže Pivić

  • Vijesti

  • 30. Dec. 2023  30. Dec. 2023

  • 0

Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Nezir Pivić oglasio se večeras na društvenim mrežama sa najnovijim informacijama o stanju nakon zemljotresa na području Zenice i ZDK.

Pivić je saopštio da je minimalno četvero povrijeđenih u zemljotresu.

Pivićev status prenosimo u cjelosti:

"Dragi građani, imamo nove informacije o bilansu štete usljed zemljotresa koji je večeras pogodio područje Zenice. 

Prema informacijama Kantonalne uprave civilne zaštite, u mjestu Ljubetovo zabilježeno je obrušavanje crijepa sa nekoliko kuća i obrušavanje jednog potpornog zida. Na cesti M17 u Jelini došlo je do odrona.

Nažalost, prijavljena su i četiri slučaja povređivanja građana, od kojih jedno u Jelini, a troje građana su prijavili povrede usljed obrušavanja građevinskog materijala sa zgrada i kuća. 

Dvoje povrijeđenih je zadržano u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Naša policija i službe Kantonalne uprave civilne zaštite su u pripravnosti i prate stanje na terenu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...