NEVOLJE U ZATVORU: Osman Mehmedagić u centru pažnje, oglasio se i upravnik zatvora u Vojkovićima…

Naglašava da je reagirao onako kako je smatrao da treba te da je Mehmedagiću, između ostalog, određen pritvor i iz razloga da ne komunicira sa drugim licima

  • Mini market

  • 04. Jan. 2024  04. Jan. 2024

  • 1

Zbog komunikacije sa uhapšenim bivšim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmanom Mehmedagićem Osmicom suspendovani su sudski policajac i komandir smjene iz zatvora u Vojkovićima.

Osmica je nakon hapšenja i određivanja pritvora smješten u zatvoru  Vojkovićima, a pojedini mediji prenijeli su da je policajac unio telefon u ćeliju u kojoj je smješten Mehmedagić.

- Policajac koji nije radio u tom bloku došao je u dio u kojem se nalazio Mehmedagić. To mu je omogućio komandir smjene. Protiv obojice su  pokrenuti disciplinski postupci i oni su suspendovani. To je ono što ja znam. Sa svim neregularnostima upoznata je i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) te ostale nadležne institucije - kazao je  “Glasu” direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH u Vojkovićima Siniša Perković.

Naglašava da je reagirao onako kako je smatrao da treba te da je Mehmedagiću, između ostalog, određen pritvor i iz razloga da ne komunicira sa drugim licima.

- Vjerovatno je taj zaposlenik, zatvorski čuvar, razgovarao sa Mehmedagićem. O čemu i šta, stvarno ne znam?! Da li je korišten telefon od strane Mehmedagića i koga je zvao, ja o tome ne znam ništa i time se bave SIPA i Tužilaštvo BiH, poručio je Perković.

"Slobodna Bosna" jutros je izvijestila o događajima u državnom zatvoru u Vojkovićima.

Više pročitajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...