NOVI REANULT PRVI PUT SNIMLJEN U VOŽNJI: Automobil sprijeda dobija prepoznatljiv izgled svjetala, a može se... (VIDEO)

(...) uočiti i poveći logo na prednjoj zatvorenoj maski, kao i veliki otvor u dnu odbojnika. Najveća novost su četvrtasti elementi s dnevnim svjetlima. 

  • Auto

  • 04. Jan. 2024  04. Jan. 2024

  • 0

Nakon što su procurile prve fotografije dugo iščekivanog Renaulta 5 E-Tech, konačno imamo i video koji pokazuje (iako vrlo kratko) novi automobil i u vožnji.

Podsjetimo, Renault 5 E-tech - električni kompakt retro dizajna koji dolazi kao duhovni nasljednik kultne petice - bit će službeno predstavljen 26. veljače, a konačni će proizvod u estetskom smislu biti vrlo sličan konceptu iz 2021. godine. Automobil sprijeda dobija prepoznatljiv izgled svjetala, a može se uočiti i poveći logo na prednjoj zatvorenoj maski, kao i veliki otvor u dnu odbojnika. Najveća novost su četvrtasti elementi s dnevnim svjetlima. 

Bočna linija otkriva relativno veći kut vjetrobrana i višu liniju krova na koju se nastavlja integrirani krovni spojler. Straga su vertikalna svjetla koja su povezana lajsnom i atraktivnom grafikom, također već viđena u konačnoj verziji. 

Kraći i od nadolazećeg Volkswagena ID.2, ali i Clija, ovaj će model ipak imati više no zadovoljavajuću ponudu prostora. CMF-BEV platforma se pritom u 70% dijelova slaže s platformom CMF-B koju koristi spomenuti Clio, ali i Dacijini modeli. 

Sa strane mehanike očekuje se elektromotor snage 90 do 110 kW, dvije verzije baterija (40 i 52 kWh) i doseg do 400 km, a početna će cijena biti oko 25.000 eura. 

(Index.hr)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...