PALE CIJENE POLOVNIH AUTOMOBILA: A ove dvije marke su najviše pojeftinile

Cijena najpopularnijeg automobila u Velikoj Britaniji, Ford Fieste, također je pala za 4,2 posto.

  • Auto

  • 04. Jan. 2024  

  • 0

Došlo je do velikih sniženja polovnih automobila u Velikoj Britaniji, a donosimo pregled nekih od najtraženijih modela.

U posljednja tri mjeseca pala je prosječna cijena najpopularnijih britanskih polovnih automobila što je dovelo do snižavanja cijene modela Forda, Volkswagena i Audija.

Od 20 najpretraživanijih automobila, Range Rover Evoque zabilježio je najveći pad cijene. Kultni SUV sada se procjenjuje na 23.339 funti, što je pad od 12,8 posto u odnosu na prošlu godinu kada je cijena automobila bila oko 26.780 funti.

Evoquei su pali osam posto u odnosu na cijene zabilježene tokom ljeta kada su vrijedili 25.373 funte, prenosi Express. Modeli Volkswagen Golfa manji su za 12,3 posto u odnosu na prošlu godinu i 7,4 posto od ljeta.

Golf je prošle zime koštao preko 20,000 funti, ali je tokom ljeta pao na prosječnih 18,970. funti. Mercedes C klase zabilježio je treći najveći pad cijene koja je pala s 21.000 funti na 18.668  funti. Cijena Fiata 500 pala je za više od 10 posto u proteklih 12 mjeseci.

Vozači koji traže Mercedes A klase mogu uštedjeti više od 2000 funti nakon pada od 9,8 posto. U međuvremenu su vrijednosti Volkswagen Tiguana pale s preko 23.600 funti na oko 21.705 funti. Cijena najpopularnijeg automobila u Velikoj Britaniji, Ford Fieste, također je pala za 4,2 posto.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...