ZUKAN HELEZ OBJAVIO: Isplaćena stimulacija za 6.899 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

- Moj cilj je zanavljanje i popuna Oružanih snaga BiH, nabavka adekvatne opreme, stvaranje adekvatnih uslovi života i rada, kako bismo privukli i zadržali najkvalitetniji mlade ljude u sistemu odbrane Bosne i Hercegovine.

  • Vijesti

  • 05. Jan. 2024  

  • 0

"Danas je uz platu isplaćena i stimulacija za 6899 pripadnika Oružanih snaga BiH sa najnižim primanjem. Ovo je prvi put da je isplaćeno ovoliki broj stimulacija od osnivanja OS BIH".

Podatak je objavio ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez na Facebooku.

- Svaka od ovih stimualcija je zaslužena. Pripadnici OS BiH vrijedno rade i ispunjavaju svoje obaveze i zadatke. Da se kao faktor za ulazak u NATO savez uzima samo spremnost, stanje i obučenost pripadnika OS BiH, siguran sam da bismo do sada bili punopravna članica NATO saveza, napisao je Helez i dodao:

- Dokaz za to je bataljonska grupa lake pješadije Oružanih snaga naše države, koja je ocjenjena od strane NATO instruktora “NEL 2“ i “ combat ready“ ocjenom. Ova bataljonska grupa je već sada spremna, istrenirana i organizovana da učestvuje u svim međunarodnim misijama podrške miru po najzahtjevnijim NATO standardima.

Helez navodi da je trajna obaveza nastaviti činiti sve kako bi pripadnici OS BiH imali odgovarajuće uslove za obavljanje svakodnevnih dužnosti te bili što spremniji za izvršenje zadaća koje im se postavljaju.

- Moj cilj je zanavljanje i popuna Oružanih snaga BiH, nabavka adekvatne opreme, stvaranje adekvatnih uslovi života i rada, kako bismo privukli i zadržali najkvalitetniji mlade ljude u sistemu odbrane Bosne i Hercegovine, napisao je Helez.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...