EKSKLUZIVNE INFORMACIJE: Evo kako je Vojin Mijatović prijetio Ramizu Salkiću (VIDEO)

"Oni su dobili glasove zato što su narodu i Bošnjacima obećali da će se boriti za vrijednosti na kojima insistiram", otkrio je Salkić.

  • Politika

  • 05. Jan. 2024  05. Jan. 2024

  • 3

Ramiz Salkić, zastupnik SDA u Narodnoj skupštini RS-a govorio je za televiziju Hayat o neustavnom tzv. "danu RS-a 9. januaru", kazavši kako su sve oči uprte u Christiana Schmidta, visokog predstavnika s obzirom na to da je ranije već najavio da se 9. januar više neće obilježavati kao ranije.

Salkić je govorio i o "Pokretu za državu", te otkrio šta mu je jedne prilike rekao Vojin Mijatović, aktuelni potpredsjednik Vlade Federacije BiH.

"Ako govorimo o političarima iz reda Bošnjaka i onih koji se bore za Bosnu i Hercegovinu, postoji ozbiljna doza odgovornosti za tolerisanje bahatog ponašanja Milorada Dodika. Sama činjenica da su Dodik i Čović ‘izabrali muslimansku reprezentaciju’ sa kojom će raditi u Vijeću ministara pokazuje nespremnost ljudi da sjednu i da se dogovore. To pokazuje ujedno i koliki je to razdor. Neki ne žele, neki ne smiju. Poslije izbora u Banja Luci, kada je postojao ‘Pokret za državu’ i kada smo sjedili, Mijatović mi je rekao: 'Ramize, ako ti nastaviš tu svoju bošnjačku politiku, to genocid i te stvari, onda od ovog Pokreta nema ništa'. Rekao sam da ću nastaviti insistirati na istini i pravdi makar od 'Pokreta za državu' ništa i ne bilo. Oni su dobili glasove zato što su narodu i Bošnjacima obećali da će se boriti za vrijednosti na kojima insistiram", otkrio je Salkić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...