RAMO ISAK KONTAKTIRAO MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA RS ZBOG ZASTRAŠIVANJA BOŠNJAKA ZA BOŽIĆ: Evo šta mu je odgovorio Siniša Karan

Ministar Isak upoznao je ministra Karana kako je Kabineta ministra FMUP-a dobio nekoliko snimaka, objavljenih na društvenim mrežama, gdje se provociraju i zastrašuju povratnici te poručio kako nikome u Bosni i Hercegovini nije u interesu da se podižu tenzije

  • Politika

  • 07. Jan. 2024  

  • 11

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak jutros je kontaktirao ministra unutrašnjih poslova RS Sinišu Karana zbog jučerašnjeg zastrašivanja Bošnjaka u Podrinju.

On je od Siniše Karana tražio da poduzme mjere i radnje na zaštiti povratnika, a Karan je obavijestio Isaka da MUP RS poduzima sve aktivnosti za osiguravanje sigurnosti na području RS.

"Federalni ministar unutrašnjih poslovao gdin. Ramo Isak jutros je stupio u kontakt s ministrom unutrašnjih poslova RS-a gdin. Sinišom Karanom, a tema razgovora bili su povratnici u bh. entitetu RS.

Ministar Isak upoznao je ministra Karana kako je Kabineta ministra FMUP-a dobio nekoliko snimaka, objavljenih na društvenim mrežama, gdje se provociraju i zastrašuju povratnici te poručio kako nikome u Bosni i Hercegovini nije u interesu da se podižu tenzije i da se bilo koji građanin osjeća ugroženo na bilo kojem dijelu teritorije naše zemlje.

Od ministra Karana zatražio je da poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje se odnose na zaštitu povratnika u bh. entitetu RS.

Ministar Karan informisao je ministra Isaka kako MUP RS poduzima sve aktivnosti da se obezbjedi opšta sigurnost na prostoru bh. entiteta RS, saopćeno je iz Isakovog kabineta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...