DRAMATIČNE SCENE U SREBRENICI: Načelnik Mladen Grujičić, njegov zamjenik i lokalni sveštenik predvodili proteste pred zgradom policije, skandalozne optužbe na račun Emira Suljagića...

Prilikom obilježavanja Badnjaka, iz kolone pod pratnjom MUP-a RS-a pucano je pored bošnjačkih kuća u Potočarima, a u petak se desio incident u Vlasenici, kada su prilikom prolaska kolone vrijeđani bošnjački povratnici.

  • Vijesti

  • 08. Jan. 2024  08. Jan. 2024

  • 7

Sinoć oko ponoći, okupljenim Srbima ispred Policijske stanice u Srebrenici pridružio se i načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić. On, njegov zamjenik Momčilo Cvjetinović i lokalni sveštenik Aleksandar Mlađenović predvodili su proteste pred zgradom Policije i tražili puštanje na slobodu dvojice Srba koji su pucali iz vatrenog oružja ispred kuće bošnjačkog povratnika. Načelnik Grujičić je optužio federalne medije i direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića da su izvršili pritisak na MUP RS da se uhapse osobe koje su pucale u Potočarima.

Na društvenim mrežama oglasio se i Emir Suljagić.

-Njihove uvrede, objede i napade doživljavam kao pitanje obraza. Ne bih imao gdje na onaj svijet da je drugačije, poručio je kratko.

Policija RS-a ranije je počela “pregovore” s lokalnim sveštenikom i predstavnicima Srba koji su se sinoć okupili ispred Policijske stanice u Srebrenici gdje su se nalazila dvojica muškaraca uhapšenih nakon što su iz vatrenog oružja pucali u blizini kuće bošnjačkog povratnika u Potočarima.

Podsjetimo, dvije osobe su uhapšene u Srebrenici zbog pucanja iz vozila u pokretu u blizini kuća bošnjačkih povratnika. Osumnjičeni su da su počinili krivično djelo "izazivanje opće opasnosti", saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Prilikom obilježavanja Badnjaka, iz kolone pod pratnjom MUP-a RS-a pucano je pored bošnjačkih kuća u Potočarima, a u petak se desio incident u Vlasenici, kada su prilikom prolaska kolone vrijeđani bošnjački povratnici.

(SB)

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...