NA GENOCID, RATNE ZLOČINE I PROGONE „ZABORAVIO“: Nenad Stevandić, predsjednik NSRS –„Republika Srpska najveća i najljepša pobjeda u čije temelje su ugrađeni životi…“

-Od tada do danas Republika Srpska je sve jača i prosperitetnija, uprkos svim izazovima i napadima, poručio je Stevandić.

  • Politika

  • 08. Jan. 2024  08. Jan. 2024

  • 27

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić čestitao je svim građanima RS-a neustavni Dan Republike Srpske.

-Nikada nećemo prestati da slavimo Dan Republike, dan našeg ponosa i nacionalnog jedinstva, uprkos svim pritiscima i prijetnjama. Srpska je za nas najveća svetinja i to pravo niko ne može, niti smije da nam ospori! Stvorili smo je krvlju, odbranili u ratu, sačuvali u miru i slavićemo je zauvijek, poručio je Stevandić 

-Republika Srpska je najveća i najljepša pobjeda u čije temelje su ugrađeni životi hrabrih srpskih boraca kojih se treba sjećati sa najvećim pijetetom i odavati najviša priznanja, kao i ratnim vojnim invalidima i porodicama stradalih.

Sada se jasno vidi značaj istorijske, vizionarske i državotvorne odluke poslanika Skupštine srpskog naroda u BiH, koji su 9. januara 1992. godine proglasili Republiku srpskog naroda u BiH, koristeći svoje demokratsko i ustavno pravo.

Od tada do danas Republika Srpska je sve jača i prosperitetnija, uprkos svim izazovima i napadima. Važno je da nastavimo sa razvojem i jačanjem naše Republike, na radost svih naših građana i generacija koje dolaze. Neka nam živi Republika Srpska! Srećan vam Dan Republike, poručio je Stevandić.

Stevandić, naravno, ne spominje genocid, ratne zločine i masovna silovanja koje je počinila "slavna" Vojska Republike Srpske i tvorce RS-a, Karadžića, Plavšićku, Krajišnika, Mladića..., koji su presuđeni ratni zločinci.

Nije na odmet podsjetiti i na Stevandićevu ratnu epizodu i maltretiranje Bošnjaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...