LUDO VOZE I LJUTE SE NA VAS; NIJEMCI TVRDE: Najagresivniji vozači najčešće biraju upravo ovu marku

To je bavarski ponos BMW.

  • Auto

  • 10. Jan. 2024  10. Jan. 2024

  • 0

Oni vam zabijaju u rep automobila i voze milimetar iza vas. Skreću i mijenjaju prometne trake bez žmigavca. Pretiču u zavoju.

Zaobilaze vas na autocesti s desne strane. Kao ludi vam počnu blendati ako, po njihovom mišljenju, niste dovoljno brzo pretekli kamion.

To su agresivni vozači za koje - tvrdi istraživanje njemačkog instituta Innofact i automobilskog portala Leasingmarkt - čak 90% vozača tvrdi da postoje.

I ne samo to: hiljadu ispitanih vozača uvjerava da postoji i veza s vrstom automobila koje voze takvi vozači pa su u sklopu istraživanja dali svoj glas takvim markama. 

Jedna je marka jasno zauzela prvo mjesto u anketi. To je bavarski ponos BMW. Čak 62% ispitanih tvrdi kako upravo automobile te marke voze najagresivniji vozači. Daleko nije niti BMW-ov najveći konkurent, Mercedes, za koji 44% ispitanih tvrdi da je izbor agresivaca na cesti. Ovaj neslavni Top 5 zatvaraju još dvije njemačke marke, Porsche i Volkswagen, s time da moramo primijetiti kako je vodeća četvorka udaljena od ostatka grupe.

Samo je 2 posto ispitanih agresivnost na cesti povezalo s markama Seat i Volvo, a pomalo čudi pozicija Opela. Naime, poznato je kako je Opel omiljeni automobil tunera, česte su i sportske verzije (nekad GSi, kasnije OPC), ali očigledno se vozače ove marke ne smatra agresivcima. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...